Felhívás

Tisztelt Szülők!

 

Az oktatási rendszer működése érdekében a Kormány a járványügyi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020.(IX.18.) Korm. rendelete értelmében október 1-jétől kötelező a köznevelési intézményekben érkezéskor a testhőmérséklet mérése.

Foglalkoztatott illetve nagykorú tanuló csak akkor lehet az intézményben, ha az érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (ezt határozatban teszi közzé). Kiskorú gyermek/tanuló esetén, ha testhőmérséklete eléri vagy meghaladja ezt a mértéket, a többi gyermektől/tanulótól el kell különíteni, és erről a szülőt vagy törvényes képviselőt haladéktalanul tájékoztatni kell.

Az intézmény területére a gyermeket/tanulót kísérő nagykorú személy (szülő, idősebb testvér stb.) maszk viselése mellett a kialakított testhőmérséklet-mérési pontig léphet be.

Intézményünkben szeptember 28-tól próbaméréseket tartunk. Az óvodás gyerekek mérése a csoport bejáratán kívüli folyosón, az iskolások mérése a főbejárati lengőajtónál (belül) a folyosón történik.

A testhőmérséklet mérését végző kolléga kesztyűben és maszkban végzi a mérést, testtel nem érintkező lázmérővel, nem veszélyeztetve gyermekeiket.

A 37,2 és 37,3 hőmérsékletről tájékoztatjuk a szülőt, és kérjük, hogy a háziorvost tájékoztassa, és mielőbb vigye el gyermekét az intézményből. 37,5-ös testhőmérsékletnél haza kell küldeni a gyerekeket.

A védekezés mindannyiunk közös érdeke!

 

Megértésüket és együttműködésüket köszöni az iskola vezetése.

Pályázatok

Örökös ökoiskola
Örökös Boldog Iskola
Oktatási Hivatal Bázis Intézménye
Okosan a pénzzel!
Erzsébettábor