Középfokú felvételi eljárás 2023-2024. tanévre

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

Az iskolaválasztás nagy döntés és felelősség mind a szülő, mind a diák életében. Hogy megkönnyítsük ezt a döntést, szeretnénk megadni minden ehhez szükséges információt.

Intézményünk a 2023-2024-es tanévben a csatolt dokumentum szerint hirdet felvételt.

A továbbtanulásra vonatkozó döntés meghozatala a szülők felelős döntését igényli, ezért javasoljuk, hogy minden esetben alaposan tanulmányozzák át az intézmények felvételi tájékoztatóit, kétség, vagy bizonytalanság esetén pedig állásfoglalásért írásban is forduljanak a középfokú intézményekhez.

- A Hivatal a www.oktatas.hu honlapon nyilvánosságra hozta a tanulmányi területek jegyzékét elektronikus formában, amelyet a honlap jobb oldalán látható KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS felirat alatt, A középfokú felvételi eljárás információi linkgyűjteményben a KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső linkre kattintva érhetnek el. A program használatához a Súgó menüpontban találhatnak segítséget.

A keresőprogram használata az alábbi előnyökkel jár:
• Többszempontú keresést biztosít, és lehetővé teszi a találati lista mentését is.
• Földrajzi és tanulmányi szempontok alapján, különböző szűrési feltételek beállításával készíthető el a tanulók egyéni továbbtanulási céljainak leginkább megfelelő tanulmányi terület lista.
• A legpontosabb találati eredmény a kiválasztott intézmény OM azonosítójának megadásával érhető el. Amennyiben azonban az iskola OM azonosítója nem ismert, úgy az intézmény nevére, vagy annak egy részletére is lehet keresni.
• Ha nincs még konkrét kiszemelt intézmény, úgy keresés indítható akár az adott megye vagy település minden iskolájára, egy képzéstípusra, vagy éppen a tanulmányi terület szövegének egy részletére (például: szakács, nyelvi előkészítő) is.
• A programból előállítható pdf fájl mindig a középfokú intézmények által megadott aktuális, naprakész információkat tartalmazza, és áttekinthetően jeleníti meg a tanulmányi területek leírását, megkönnyítve ezzel a tanulók, szülők, valamint a továbbtanulást segítő pedagógusok tájékozódását.
• A beállított szűrési feltételeknek megfelelő intézmény/tanulmányi terület lista pdf fájlként történő mentése, illetve nyomtatása személyre szabott, egyedi igényekhez igazodó továbbtanulási portfólió összeállítását teszi lehetővé.

Kérem a szülőket, hogy a tanulmányi területek megjelölése során kellő körültekintéssel járjanak el.

Javasoljuk, hogy a továbbtanulási adatok begyűjtését a KIFIR általános iskolai adatbegyűjtő alkalmazás (szülők számára) (a továbbiakban: Szülői program) használatával végezzék.
A Szülői program felhasználói részére egy rövid videó útmutatót is készítettünk, amely néhány percben bemutatja a program használatát, és felhívja a figyelmet a kitöltéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra. A videó útmutató az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=bdA8yDevNEg
Kérjük, hogy a szülők az útmutató szerint rögzítsék a tanuló(k) személyes, értesítési és továbbtanulási adatait a programban.


Kérem Önöket, hogy tekintsék át a felvételi információkat, és amennyiben kérdés merül fel Önökben, keressenek minket bizalommal. 

Iskolavezetés

 

 

Pályázatok

Okosan a pénzzel!
Örökös ökoiskola
Oktatási Hivatal Bázis Intézménye
Örökös Boldog Iskola
Erzsébettábor